Kriza izazvana COVID-19 virusom danas predstavlja najveću prijetnju za djecu u Crnoj Gori. Ona je negativno uticala na svaki aspekt života najmlađih i otežala njihov pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama.

U Crnoj Gori uskoro počinje primjena programa Roditeljski čet, u okviru kojeg će roditelji djece do 2 do 17 godina dobiti podršku da se što bolje snađu u stresnim situacijama, kao i da konflikte rješavaju na nenasilan način, a izazove roditeljstva kroz unaprijeđene odnose s djecom. Učesnici radionica mogu biti staratelji i majke i očevi djece uzrasta od 2 godine do 17 godina.

U JZU Dom zdravlja Bijelo Polje uskoro će početi imunizacija stanovništva po prioritetnim grupama protiv SARS-COV-2.

Potrebno je prethodno kontaktirati Dom zdravlja na broj 069/250-261 radnim danima i vikendom od 08h do 15h radi zakazivanja kategorija stanovništva po prioritetima.

Medicinsko osoblje bjelopoljskog Doma zdravlja danas će primiti prvu dozu Sputnjik V vakcine, čime zvanično počinje vakcinacija u Opštini Bijelo Polje.

Domu zdravlja Bijelo Polje isporučeno je 40 doza vakcina. Nakon zdravstvenih radnika po nacionalnim smejrnicama počenće vakcinacija građana starijih od 80 godina.

Vakcine će pristizati u određenom broju u narednim nedeljama, tako da će svi koji budu ili već jesu iskazali želju da se vakcinišu, primiti vakcinu u skladu sa time.

Na svečanoj sjednici Skupštine Opštine Bijelo Polje, održanoj u Sali Centra za kulturu povodom Dana opštine, zdravstvenim radnicima Bijelog Polja uručeno je najveće Opštinsko priznanje-Nagrada “3.januar”.

GALERIJA

Back to Top