U Bijelom Polju je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 158 osoba i oni se nalaze u samoizolaciji, a dva slučaja su testirana i oba su bila negativna na virus korona, kazala je primarijus, dr Majda Dobardžić, direktorica Doma zdravlja gostujući u emisiji “Tajne zdravlja” Radija Bijelo Polje.

 

 

Imajući u vidu da se epidemiološka situacija globalno, a posebno u Evropi po pitanju obolijevanja od novog koronavirusa dodatno usložnjava i pogoršava, Institut za javno zdravlja Crne Gore predložio je uvođenje dodatnih mjera, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje.

Dana 04.03.2020. godine, u sklopu svojih planiranih aktivnosti, Dom zdravlja Bijelo Polje posjetili su predstavnici UNICEF-a na čelu sa dr Amirhosein Jarparvarom, regionalnim specijalistom za ishranu i zdravlje pri predstavništvu UNICEF za Evropu i Centralnu Aziju.

U Institutu za javno zdravlje Crne Gore održan je hitan sastanak u vezi novonastale epidemiološke situacije u Italiji i Hrvatskoj. Sastanku su prisustvovali direktori, epidemiolozi, koordinatori izabranih doktora za odrasle i djecu.

GALERIJA

Back to Top