Dom zdravlja Bijelo Polje s obzirom na značaj imunizacije za očuvanje zdravlja cjelokupne populacije, obavještava da je počela vakcinacija djece obavezne za uzrast, kao i vakcinacija djece za upis u školu.

Pedijatrijska služba, u okviru Doma zdravlja će vršiti preglede i vakcinaciju djece svakok radnog dana, uz obavezno prethodno zakazivanje.

Radi zakazivanja termina pregleda odnosno vakcinacije potrebno je kontaktirati izabranog doktora na broj telefona: 050 432 372.

U Bijelom Polju je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 158 osoba i oni se nalaze u samoizolaciji, a dva slučaja su testirana i oba su bila negativna na virus korona, kazala je primarijus, dr Majda Dobardžić, direktorica Doma zdravlja gostujući u emisiji “Tajne zdravlja” Radija Bijelo Polje.

 

 

Imajući u vidu da se epidemiološka situacija globalno, a posebno u Evropi po pitanju obolijevanja od novog koronavirusa dodatno usložnjava i pogoršava, Institut za javno zdravlja Crne Gore predložio je uvođenje dodatnih mjera, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje.

Dana 04.03.2020. godine, u sklopu svojih planiranih aktivnosti, Dom zdravlja Bijelo Polje posjetili su predstavnici UNICEF-a na čelu sa dr Amirhosein Jarparvarom, regionalnim specijalistom za ishranu i zdravlje pri predstavništvu UNICEF za Evropu i Centralnu Aziju.

GALERIJA

Back to Top