Predstavnici Ministarstva zdravlja na čelu sa generalnom direktoricom Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu Vesnom Miranović i sekretarom Ministarstva zdravlja Nikolom Antovićem posjetili su Dom zdravlja Bijelo Polje u sklopu svojih planiranih aktivnosti.

U Domu zdravlja Bijelo Polje COVID ambulanta radi od 07 - 21h. Ambulanta se nalazi na kraju zgrade iza trećeg ulaza. Pacijenti koji imaju respiratorne tegobe, curenje nosa, gubitak čula ukusa i mirisa, kašalj, temperaturu, otežano disanje ili su imali direktan kontakt sa osobom koja je oboljela od korona virusa ili sumnjaju da su se zarazili prvo pozovu telefonom na broj 069/333-128 i u dogovoru sa medicinskim timom iz ambulante dodju na pregled. 

U Bijelom Polju je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 158 osoba i oni se nalaze u samoizolaciji, a dva slučaja su testirana i oba su bila negativna na virus korona, kazala je primarijus, dr Majda Dobardžić, direktorica Doma zdravlja gostujući u emisiji “Tajne zdravlja” Radija Bijelo Polje.

Dom zdravlja Bijelo Polje s obzirom na značaj imunizacije za očuvanje zdravlja cjelokupne populacije, obavještava da je počela vakcinacija djece obavezne za uzrast, kao i vakcinacija djece za upis u školu.

Pedijatrijska služba, u okviru Doma zdravlja će vršiti preglede i vakcinaciju djece svakok radnog dana, uz obavezno prethodno zakazivanje.

Radi zakazivanja termina pregleda odnosno vakcinacije potrebno je kontaktirati izabranog doktora na broj telefona: 050 432 372.

 

 

Imajući u vidu da se epidemiološka situacija globalno, a posebno u Evropi po pitanju obolijevanja od novog koronavirusa dodatno usložnjava i pogoršava, Institut za javno zdravlja Crne Gore predložio je uvođenje dodatnih mjera, radi sprječavanja unošenja zarazne bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge zemlje.

GALERIJA

Back to Top